среда, 12 марта 2014 г.

Велосипедна Революція

http://www.velomagazin.com.ua/

Сучасні білоруські міста не адаптовані для велосипедистів. Спершу, в них немає елементарної інфраструктури. Спробуйте за межами столиці знайти велодоріжку! А ще високі бордюри, через які не перестрибнеш на велосипеді, та і залишити свого двоколісного друга на вулиці без нагляду відгукнеться. А тим часом, дедалі більше у людей, що віддають перевагу руху і життю в стилі Smart.

Переламати ситуацію і змінити її в сприятливішу для велосипедистів сторону вирішила компанія velcom: цього року у Білорусі стартував проект velocity, у рамках якого спершу передбачається забезпечити міста велопарковками, а потім подумати і про інші «пряники», покликані зробити життя на двох колесах максимально зручно, мобільно, без обмежень і приємно.

Перші кроки у рамках проекту були зроблені в Могильові і Гомелі, наступною точкою, де з іскри ентузіазму повинне було розгорітися полум'я велореволюції, став Брест.

З метою ударити велопробігом по відсутності інфраструктури до місця збору у Палац веслування 27 липня з'їхалося декілька сотень чоловік. Бувалі спортсмени і початкуючі, літні люди і підлітки, молоді батьки з дітьми на багажниках і в спеціальних причепах, гламурні діви в капелюшках і витончених сарафанах, з велосипедами, уквітчаними або повітряними кульками, велосипедисти-патріоти з білоруськими прапорами - в цьому натовпі, гучному, веселому, кого тільки не було. На старт виходили сім'ями і цілими командами по десять чоловік і більше: що бажають провести час не удома біля телевізора а не в пивній, а інтенсивно крутивши педалі під липневим сонечком, виявилося предостатньо.

Завдання було таке ж, що і в попередніх велоквестах velcom: проїхати по маршруту з 10 точок, в кожній за допомогою спеціальної карти і заробити бали для свого міста. Чим більше балів загальними зусиллями набирають велосипедисти, тим більше брендованих і абсолютно безкоштовних парковок velcom з'явиться на їх улюблених маршрутах. Місця для майбутніх паркінгів повинні визначити самі городяни голосуванням в Facebook і на сайті V3G.by.

Згуртувати братерство велосипедистів ще більше повинна соціальна велосистема, задумана компанією velcom, яку кожен зможе відкрити на своєму смартфоні і у будь-якій точці визначити, де найближчі місця для лагодження, велокафе, навіть травмпункт, поспілкуватися з іншими людьми, що віддають перевагу обгону і руху, - словом, те саме життя в стилі Smart, яку пропагує velcom. Життя, в якому ти завжди прагнеш вперед і завжди об'єднаний з іншими людьми, що розділяють твої інтереси і цінності.


Цього мало - готується спеціальне мобільне застосування з прокладеними маршрутами, завдяки якому у будь-якому місті можна буде покататися по найкрасивіших і цікавіших його куточках, не блудивши і не розпитуючи перехожих.

А для найбільш допитливих в перспективі - ще одна ідея від velcom: унікальні для кожного міста велоэкскурсії, в яких велосипедистів супроводжуватиме гід, а слухати його належить через аудіогарнітуру. Втілення цієї задумки з нетерпінням чекають як ті, хто не проти дізнатися більше про свої рідні місця, так і ті, для кого кращий відпочинок - навантажити в улюблену машину улюблений велосипед і відправитися туди, де ще не був і не все подивився.

Рух затягує, і в якийсь момент ти розумієш: перестати прагнути за горизонт - означає перестати жити. Кілометри попереду - і кілометри позаду тебе. Головне - ти рухаєшся, ти дізнаєшся нове, ти не один - вас багато, ви в чомусь першопрохідці, і ви завжди на зв'язку.



Комментариев нет:

Отправить комментарий